Do koszyka
darmowa dostawa Darmowa dostawa od 100 zł lub od 39,99 zł z  
Darmowa dostawa od 100 zł
  • dla produktów sprzedawanych i wysyłanych bezpośrednio przez Morele
  • obejmuje Kurier - Poczta Polska, Odbiór w punkcie i Paczkomaty 24/7
lub
Darmowa dostawa z Morele MAX od 39,99 zł
  • dla produktów sprzedawanych i wysyłanych bezpośrednio przez Morele oraz innych wybranych sprzedawców
  • obejmuje Kurier - Poczta Polska, Odbiór w punkcie i Paczkomaty 24/7 oraz Kuriera 24h

Etja Olej z Pestek Arbuza, 50ml

ID produktu: 756346
Zobacz produkty podobne
(3)
Zapytaj społeczności 0 pytań
  • Cera: Dojrzała, Trądzikowa, Tłusta
  • Pojemność [ml]: 50
  • Przeznaczenie: Wszystko
Opis
Specyfikacja
Opinie (3)
Pytania i odpowiedzi
Gwarancje
Leasing

Opis produktu

ARBUZ ZWYCZAJNY (Citrullus Vulgaris) 

Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych. 

OLEJ Z PESTEK ARBUZA /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/ 

Kosmetyczny olej uzyskiwany z pestek arbuza w procesie tłoczenia na zimno . Przezroczyta ciecz o bardzo lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Bardzo lekki olej, który wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje jej elastyczność. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Doskonały do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej. 

 

Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturlany. 
 

SPOSÓB UŻYCIA 

  • olej można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia 
  • idealny do pielęgnajcji skóry w okolicy oczu
  • kąpiel nawilżająco-ujędrniająca 
  • masaż całego ciała 
  • doskonały dodatek do odżywek i masek do włosów 
  • masaż głowy we własnym zakresie 
  • idealna baza dla naturlanych olejków eterycznych 

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. 

POCHODZENIA

Afryka południowa, Hiszpania 

Rozwiń opis

Specyfikacja techniczna

Produkt
Producent
Kod producenta
ETO6011
Informacje podstawowe
Cera
Dojrzała
Tłusta
Trądzikowa
Przeznaczenie
Wszystko
Pojemność [ml]
50

Opinie

(3)
(3)
5/5
(3)
100% osób poleca
ten produkt
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepszy olejek dcery mieszanej. Łagodzi, nawilża, sprawia, że skór jest jedyna. Polecam.
Posiadam ten produkt 3-6 miesięcy
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo fajny olej do tłustej cery
Posiadam ten produkt 3-6 miesięcy
Opinia potwierdzona zakupem
Super Polecam!!!!
Posiadam ten produkt Ponad pół roku

Pytania i odpowiedzi

(0)
Zastanawiasz się, czy produkt spełni Twoje oczekiwania?

Gwarancje

Warunki gwarancji
Długość
nie dotyczy
Typ gwarancji
n/d
Opis produktu
Specyfikacja techniczna
Opinie
(3)
Pytania i odpowiedzi
(0)
Inspiracje
(0)
Outlet
(0)

Market

Zwykły zakup
Od 39,99 zł do 100 zł
Kurier
0 zł
od 19,99 zł
Kurier - Poczta Polska
0 zł
od 15,99 zł
Paczkomaty 24/7
0 zł
od 9,99 zł
Odbiór w punkcie
0 zł
od 9,99 zł
od 100 zł
Kurier
0 zł
od 19,99 zł
Kurier - Poczta Polska
0 zł
0 zł
Paczkomaty 24/7
0 zł
0 zł
Odbiór w punkcie
0 zł
0 zł
CZAS NA ZWROT PRODUKTU*
Morele
30 dni
14 dni
Inni Sprzedawcy
14 dni
14 dni